Prima  |  Articole  |  Fiscalitate | Facturi fiscale primite cu întîrziere: le acceptăm?

Facturi fiscale primite cu întîrziere: le acceptăm?

27.12.2017   2453   1   Adrian Ştirbu, Auditor

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

imprimare
În practică contabilă, se întîlnesc situații în care facturile fiscale pentru bunurile și servicii procurate „ajung" în contabilitate cu întârziere, după data prezentării Declarației privind TVA pentru perioada fiscală în care a avut loc tranzacția. Motivele pot fi diferite: 1) furnizorul a reținut eliberarea facturii fiscale sau a expediat-o prin intermediari și s-a reținut în drum sau 2) singur cumpărătorul se face de vină că factura fiscală n-a fost prezentată în contabilitate în termenele stabilite. Însă, indiferent de cauza acestor întârzieri, apare o întrebare firească: cum poate fi soluționată această situație?
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
Adrian / 28.12.2017 11:41
Foarte des ma intilnesc cu aceste situatii. Si sint contabili foarte multi care in ruptul capului nu doresc sa primeasca aceste facturi fiscale. Si nu inteleg teama lor. La intrebarea de ce se tem sa primeasca concret nu pot raspunde. Mai bine taria de caracter care o arata in aceasta situatie sa o indrepte la controalele fiscale :) . Inteleg dintr-o parte ca nu vreai sa ai batai de cap si sa fie totul corect, dar uneori aceasta creaza alte probleme mai mari pentru alti contabili. Sarbatori fericite!
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Întrebări-răspunsuri
Privind dreptul la achitarea indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, dacă stagiul angajatului este mai mic de 9 luni 
14.07.2016  
Activez din iulie 2015. În februarie 2016 am stat 6 zile în concediu medical. Mi se cuvine achitarea concediului medical?
Privind acordarea concediului de odihnă integru 
27.06.2016  
În primul an de muncă, după 11 luni lucrate fără concediu de odihnă, angajatul are dreptul la 28 zile de concediu sau 26 (11x2,33)?
Privind calcularea și achitarea concediului adiţional plătit pentru studii 
22.06.2016  
Dacă îți ei concediu adiţional plătit pentru studii, unde trebuie să se achite 75 % din salariu mediu și cum se calculează acesta?
Modul de calculare a concediilor suplimentare 
03.02.2016  
În cazul în care o persoană apropiată a unui angajat a decedat, angajatul va putea beneficia de concediu suplimentar? Cum se va calcula acest concediu?
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.