Prima  |  Articole  |  Fiscalitate | IPC18 în exemple

IPC18 în exemple

28.02.2018   2024   Adrian Ştirbu, Auditor

Votează: 2.7/5 (3 Voturi )

imprimare
Declarația IPC 18 "Darea de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate", a fost elaborată pentru a simplifica munca contabililor la declararea impozitelor și taxelor legate, în mare parte, de plățile salariale. Însă, după cum a arătat practica, această dare de seamă a generat destul de multe întrebări în aplicare. Sperăm că în viitorul apropiat acestea vor fi rezolvate, totuși, considerăm că astfel de experimente nu sunt binevenite, deoarece generează o mulțime de erori și respectiv, stări de nervozitate nu numai contabililor, dar și angajaților instituțiilor de stat care încercă să găsească soluții adecvate. În final trebuie să ne punem întrebarea: merită oare atâtea eforturi elaborarea acestei dări de seamă? Mai jos, o să ilustrăm câteva exemple de completare a tabelelor și o să atragem atenția la unele aspecte noi referitoare la completarea acestei declarații.
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Întrebări-răspunsuri
Privind dreptul la achitarea indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, dacă stagiul angajatului este mai mic de 9 luni 
14.07.2016  
Activez din iulie 2015. În februarie 2016 am stat 6 zile în concediu medical. Mi se cuvine achitarea concediului medical?
Privind acordarea concediului de odihnă integru 
27.06.2016  
În primul an de muncă, după 11 luni lucrate fără concediu de odihnă, angajatul are dreptul la 28 zile de concediu sau 26 (11x2,33)?
Privind calcularea și achitarea concediului adiţional plătit pentru studii 
22.06.2016  
Dacă îți ei concediu adiţional plătit pentru studii, unde trebuie să se achite 75 % din salariu mediu și cum se calculează acesta?
Modul de calculare a concediilor suplimentare 
03.02.2016  
În cazul în care o persoană apropiată a unui angajat a decedat, angajatul va putea beneficia de concediu suplimentar? Cum se va calcula acest concediu?
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.