Prima  |  Articole  |  Fiscalitate | Facilități angajaților în limita stabilită de Guvern - transport și hrană – bază de calcul a primelor de asigurare medicală?

Facilități angajaților în limita stabilită de Guvern - transport și hrană – bază de calcul a primelor de asigurare medicală?

07.03.2018   557   Adrian Ştirbu, Auditor

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

imprimare
Începînd cu 01.01.2018 au intrat în vigoare mai multe modificări în Legea 1593/2002 cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. Una din modificări constă în schimbarea conținutului definiției la alte recompense - orice altă sumă decît salariul, plătită de angajator în folosul angajatului său, precum și alte drepturi și venituri plătite persoanelor fizice, cu excepția drepturilor și veniturilor prevăzute la art. 20, 89, 90, 90-1 din Codul fiscal (vedeți nota la acest material), la care nu se calculează prime de asigurare obligatorie de asistență medicală. În același timp, a fost anulată Anexa nr. 3 la Legea respectivă, care preciza tipurile drepturilor şi veniturilor pentru care nu se calculează primele de asigurare obligatorie de asistență medicală. În legătură cu aceste modificări a apărut întrebarea: este necesar de calculat, începând cu 01.01.2018, prime de asigurare obligatorie de asistență medicală din cheltuielile de transport, hrană și studiile profesionale ale angajatului suportate de către angajator?
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Întrebări-răspunsuri
Privind dreptul la achitarea indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, dacă stagiul angajatului este mai mic de 9 luni 
14.07.2016  
Activez din iulie 2015. În februarie 2016 am stat 6 zile în concediu medical. Mi se cuvine achitarea concediului medical?
Privind acordarea concediului de odihnă integru 
27.06.2016  
În primul an de muncă, după 11 luni lucrate fără concediu de odihnă, angajatul are dreptul la 28 zile de concediu sau 26 (11x2,33)?
Privind calcularea și achitarea concediului adiţional plătit pentru studii 
22.06.2016  
Dacă îți ei concediu adiţional plătit pentru studii, unde trebuie să se achite 75 % din salariu mediu și cum se calculează acesta?
Modul de calculare a concediilor suplimentare 
03.02.2016  
În cazul în care o persoană apropiată a unui angajat a decedat, angajatul va putea beneficia de concediu suplimentar? Cum se va calcula acest concediu?
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.