Prima  |  Întrebări-Răspunsuri | Privind neacordarea de către angajator a contractului individual de muncă

Privind neacordarea de către angajator a contractului individual de muncă

23.11.2011   3457   Liuba Mursa, manager serviciul personal

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare

Privind neacordarea de către angajator a contractului individual de muncă

 

În cadrul întreprinderii în care activez directorul nu doreşte să îmi acorde copia contractului de muncă, unde mă pot adresa pentru a rezolva această problemă ?

Încheierea contractului individual de muncă este obligaţiunea angajatorul prevăzută în Codul Muncii al Republicii Moldova.

Potrivit art. 56 (3) din Codul Muncii Contractul individual de muncă se întocmeşte în două exemplare, se semnează de către părţi, i se atribuie un număr din registrul unităţii şi se aplică ştampila unităţii. Un exemplar al contractului individual de muncă se înmînează salariatului, iar celălalt se păstrează la angajator.

Articolul 58 din Codul Muncii prevede că contractul individual de muncă se încheie în formă scrisă, iar în cazul în care contractul individual de muncă nu a fost perfectat în formă scrisă, acesta este considerat a fi încheiat pe o durată nedeterminată şi îşi produce efectele din ziua în care salariatul a fost admis la muncă de către angajator sau de către o altă persoană cu funcţie de răspundere din unitate, abilitată cu angajarea personalului. Dacă salariatul dovedeşte faptul admiterii la muncă, perfectarea contractului individual de muncă în forma scrisă va fi efectuată de angajator ulterior, în mod obligatoriu.

 În cazul de faţă vă puteţi adresa la Inspecţia Muncii care se afla pe adresa:

Chişinău, str. Miron Costin 17/2

sau să telefonaţi la Linia fierbinte a Inspecţiei Muncii (telefon de încredere)

(022) 49-94-00

În cazul angajării fără respectarea formei scrise corespunzătoare, angajatorul este obligat, de asemenea, în baza procesului-verbal de control al inspectorului de muncă, să perfecteze contractul individual de muncă conform prevederilor Codului Muncii.

Comentarii Adaugă comentariu
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Articole
Scurte comentarii pe marginea celor publicate: Revista Monitorul Fiscal FISC.md nr. 5 (33) octombrie 2016 
26.10.2016  
Revista Monitorul Fiscal FISC.md. din luna octombrie, n-a rămas fără atenția noastră. În acest număr al revistei am găsit multe subiecte interesante care merită să fie citite și analizate
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №9/2016, записи на полях 
17.10.2016  
БНК, другой журнал, который с удовольствием читают многие бухгалтера и аудиторы нашей страны, также не остался без нашего внимания
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №8/2017, комментарии на полях 
26.09.2017  
Комментарии по материалам, опубликованным в журнале БНК: Подоходный налог: последние изменения и комментарии; Уборка жилых домов и НДС; НДС и подарки своим сотрудникам; Прекращение действия предпринимательского патента; Многолетние насаждения (виноградник) и налог на недвижимость и другие.
Modificări în legislația fiscală 2016, scurte comentarii. Titlul V - IX 
29.07.2016  
Comentarii privind modificările din Codul fiscal privind administrarea fiscală, impozitul pe bunurile imobiliare, impozitul pe avere, taxele locale, taxele pentru resursele naturale și taxele rutiere
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.