Prima  |  Întrebări-Răspunsuri | Despre remunerarea dublă a muncii în zilele de odihnă

Despre remunerarea dublă a muncii în zilele de odihnă

09.10.2013   3325   1   Liuba Mursa, manager serviciul personal

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare

Despre remunerarea dublă a muncii în zilele de odihnă

Intrebare: Se achită angajaților zilele  de sîmbătă și duminică DUBLU, în cazul daca numărul de oare lucrate nu depaseste 40 ore pe saptamina?

În contractul individual de muncă este scris că angajatul lucreaza de marți pînă sîmbătă 7 ore, iar duminică 5 ore, luni este zi de odihnă.

Raspuns:

     Potrivit art. 98 al Codului Muncii Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămînii
    (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămînii este, de regulă, uniformă şi constituie 8 ore pe zi, timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
    (2) La unităţile unde, ţinîndu-se cont de specificul muncii, introducerea săptămînii de lucru de 5 zile este neraţională, se admite, ca excepţie, stabilirea, prin contractul colectiv de muncă şi/sau regulamentul intern, a săptămînii de lucru de 6 zile cu o zi de repaus.”

     Astfel putem face concluzia că la entitățile economice unde timpul de muncă este stabilit în Regulament intern și contract individual de muncă, cu specificarea a unei zile de odihnă în cursul săptămănii, iar durata normală a timpului de muncă al angajaților entității economice NU depăşește 40 de ore pe săptămînă, zilele de sîmbăta şi duminică NU se achită dublu.

Comentarii Adaugă comentariu
Coliba Eugenia / 25.08.2015 19:27
Eu o saptamina lucrez 5 zile cu 40 ore si alta saptamina lucrez 6 zile cu 44 ore pe saptamina. Spunet-mi, va rog, in acest caz simbata in care lucrez 4 ore ar trebui sa-mi fie platite obisnuit, sau totusi dupa o alta formula?
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Articole
Scurte comentarii pe marginea celor publicate: Revista Monitorul Fiscal FISC.md nr. 5 (33) octombrie 2016 
26.10.2016  
Revista Monitorul Fiscal FISC.md. din luna octombrie, n-a rămas fără atenția noastră. În acest număr al revistei am găsit multe subiecte interesante care merită să fie citite și analizate
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №9/2016, записи на полях 
17.10.2016  
БНК, другой журнал, который с удовольствием читают многие бухгалтера и аудиторы нашей страны, также не остался без нашего внимания
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №8/2017, комментарии на полях 
26.09.2017  
Комментарии по материалам, опубликованным в журнале БНК: Подоходный налог: последние изменения и комментарии; Уборка жилых домов и НДС; НДС и подарки своим сотрудникам; Прекращение действия предпринимательского патента; Многолетние насаждения (виноградник) и налог на недвижимость и другие.
Modificări în legislația fiscală 2016, scurte comentarii. Titlul V - IX 
29.07.2016  
Comentarii privind modificările din Codul fiscal privind administrarea fiscală, impozitul pe bunurile imobiliare, impozitul pe avere, taxele locale, taxele pentru resursele naturale și taxele rutiere
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.