Prima  |  Articole  |  Contabilitate | Cheltuieli din contul profitului - inovație sau eroare?

Cheltuieli din contul profitului - inovație sau eroare?

01.11.2016   2032   2   Veaceslav Ciobanu, Contabil certificat ACAP, auditor

Votează: 4.7/5 (3 Voturi )

imprimare
Tema pentru acest articol a fost concepută cu mult timp în urmă. În primul rând, în calitate de reacție la publicațiile în edițiile periodice, practica contabilă potrivit cărora profitul net poate constitui o sursă de acoperire a cheltuielilor curente ale unei societăți comerciale. Se promovează ideea că profitul net (rezervele) entității constituie o sursă de plată a salariilor angajaților, ajutoarelor materiale, contribuțiilor de asigurare de stat obligatorii, primelor de asistență medicală; o sursă pentru acoperirea altor cheltuieli curente suportate de întreprinderea raportoare. Pentru ca această afirmație contabilă să fie adevăr, se prezumă că este suficient ca entitatea să dețină decizia în acest sens al organului de conducere al acesteia.
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
Ana / 04.11.2016 07:40
Offff, mereu am discutii neplacute cu directorul cind se platesc aceste prime pentru rezultatele anului precedent. Explic ca trebuie date la cheltuielile perioadei, chiar daca fondatorii au decis sa fie din contul lor. Ca sa nu diminuezi profitul anului de gestiune si sa nu stric indicatorii.
Răspunde
 

Irina / 03.11.2016 19:02
SInt de acord cu dvs. Ca mam intilnit cu situatii de genul dat, in special cind mergea vorba de salariu 13 dupa rezultatele anului, care se platea in anul urmator. Si in cele mai dese cazuri ni se indica ca trebuie sa fie din profitul nerepartizat.
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.