Prima  |  Articole  |  Contabilitate | Mărfuri comercializate la preț simbolic – angajament care conține un contract de leasing?

Mărfuri comercializate la preț simbolic – angajament care conține un contract de leasing?

30.05.2017   2023   2   Veaceslav Ciobanu, Contabil certificat ACAP, auditor

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

imprimare
Recent am publicat un articol în care am abordat tema contabilizării bunurilor transmise de către un furnizor de servicii din domeniul telecomunicațiilor clientului său la un preț simbolic (1 leu), în schimbul conectării la serviciile acestuia pentru o perioadă lungă de timp. În acel articol am analizat cât este de corectă abordarea potrivit căreia acest activ urmează să fie contabilizat la preț simbolic, necătând la acel fapt că valoarea lui justă este semnificativ mai mare. Au urmat comentarii care se rezidă la următoarea concluzie: nu trebuie să complicăm situația și să creăm probleme contabile, fiscale contabililor, este bine să contabilizăm aceste active la prețul de 1 leu. Am decis să revin la această temă nu din motivul că doresc să prelungesc polemica, dar din alte două motive:
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
ghenadie negara / 31.05.2017 09:34
putin peste 200 de vizualizari intro zi. bunisor indicator. insa doar un coment de multumire... mda. organul de reglementare nu se va expune oficial decit daca vor fi foarte multe comenturi/ sesizari. in privat/ individual- poftim, insa nu cred ca se vor ocupa de acest aspect prin prisma IFRS (cei care contabilizeaza conform IFRS au "solutia" (sorri de plagiat in favoarea PSRM) si nu sesizeaza normalizatorul). din practica pot sa va spun, ca organul de reglementare nu examineaza probleme decit daca acestea sunt semnificative (problema unui gadget de 2,0 k"mdl, care nici macar nu a atins "virsta" unui mijloc fix putin probabil sa trezeasca interesul normalizatorului). cu stima. PiSi: repet- analizele sunt bune, insa pentru situatia invocata modelul contabil nu satisface conditia randamentului
Răspunde
 

ghenadie negara / 30.05.2017 09:07
bun articol. cu stima
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.