Super Contabil / 03.03.2016
Eu sunt sigur 100 % in ceea ce scriu. Daca eu am producere de baza pot trecere prin 811 apoi 216 etc. Daca am spulimentar cantina, atunci deservirea o pot trece prin din 217 materia prima 835 si apoi 217. Asa expres e scris in indicatii metodice. In privinta e posibil de inclus servicii + materiale etc, asta deja stabileste fiecare ce interes are si ce sofistificare de progama. Ferm este : 1. Metoda comertului 2. Metoda producerii Fiecare isi alege soarta contabilitatii sale in alimentatie publica. La mine totul e bine, merge automat la un flux de 400 clienti pe zi, si totul e automatizat.

Petru / 03.03.2016
Stimate Supercontabil, ceva gresiti dvs. , daca e producere inseamna ca trebuie 216, dar nu pe asta. Da de ce trebuie sa treceti prin clasa 8 apoi sa puneti la 216 apoi sa vindeti produsele? Dvs prestati servicii de deservire a clientului, asa? respectiv toata materia prima este cheltuielile perioadei! Sau mai bine sa veniti si sa faceti costul fiecarei mincari comandate, plus ca poate fi diferita de cea indicata in meniu deoarece clientul a mai dorit sa adauge ceva, si tot asa. Si avind vreo 100 clienti pe zi si 300 "produse - asa cum le spuneti dvs." in valoare medie 50-70 lei bucata, va trebui sa depuneti o munca enorma, dar care va fi eficienta acestei contabilitati sofisticate si complicate cu repartizarea costurilor indirecte, producerii auxiliare, etc???? Intrebati pe directorul acestei cafenele daca il intereseaza costul fiecarei mincari preparate? Si daca o sa stea si o sa analizeze ca salata din rosii este sub cost, dar cartofi pai are un adaos, si asa mai departe.

Super contabil / 03.03.2016
Tareeeeeeeeee gresit iti spui parerea! Daca procuri marfuri si le vinzi mai departea atunci, atunci putem spune acesta e un comert, si noi documentam doar serviciile de comert. Dar!!!, daca materia prima este procurata sau prin 211 sau 217 trecuta prin clasa 8 apoi revenita in 217, atunci ea este metoda producerii si noi avem dreptul sa includem tot ce se permite precum la producerea standart. Ne ducem si privim p 18 care expres spune ce se atribuie la producerea costului. La ce bun au deschis contul 835? :) conform p. 48. Tot gasesti aici: http://www.contabilsef.md/newsview.php?l=ro&idc=499&id=7956&t=/SNC-2015/INDICATII-METODICE-PRIVIND-CONTABILITATEA-COSTURILOR-DE-PRODUCTIE-SI-CALCULATIA-COSTULUI-PRODUSELOR-SI-SERVICIILOR