Parlamentul a ratificat, cu votul a 65 de deputați, Tratatul Internațional privind schimbul de date în scopul verificării declarațiilor de avere. Tratatul are ca scop principal prevenirea corupției, prin facilitarea unui schimb direct de informații între părțile semnatare. Astfel, autoritățile vor putea verifica corectitudinea și veridicitatea declarațiilor de avere depuse de persoanele publice ce sunt obligate să-și declare bunurile.
Tratatul va fi aplicat chiar și în condițiile în care sistemele de declarare ale părților implicate nu sunt identice în ceea ce privește informațiile financiare sau interesele personale. De asemenea, tratatul va reglementa schimburile de informații și în situațiile în care țara solicitată nu impune obligativitatea depunerii declarațiilor de avere de către cetățeni.
Conform documentului ratificat, autoritatea responsabilă pentru implementarea acestui tratat va fi Autoritatea Națională de Integritate, care va fi desemnată drept „Punct Focal”. Această autoritate va avea competența de a face schimb de informații cu o autoritate similară din altă țară semnatară. Tipurile de informații care pot fi schimbate între autoritățile competente includ, dar nu se limitează la, date referitoare la taxe și impozite, conturi bancare, titluri financiare, activități comerciale, companii, fonduri fiduciare și fundații, precum și informații legate de proprietăți imobiliare, autovehicule și drepturi de proprietate intelectuală.
Tratatul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la depunerea a cel puțin trei instrumente de ratificare din partea părților semnatare.