Aplicarea TVA în cazul serviciilor de expediție și transport internațional
Întrebare: Vreau să înființez o companie de expediție în trafic internațional de mărfuri și prestare servicii. În cazul în care societatea va fi înregistrată ca plătitoare de TVA, iar pe parcursul perioadei de gestiune voi avea atât activități de comerț (impozabile cu TVA) cât și servicii de expediere și transport internațional (scutite de TVA), apare obligațiunea de achitare a TVA și pentru serviciile ce nu sunt impozitate cu TVA?
Răspuns: Conform prevederilor art. 93 pct. 6) din Codul fiscal, livrarea impozabilă reprezintă livrarea de mărfuri, livrarea (prestarea) de servicii, cu excepția celor scutite de TVA, efectuate de către subiectul impozabil în procesul activității de întreprinzător. ...
