Calcularea și reținerea primei AOAM pentru angajatul care deține poliță de asigurare medicală
Întrebare: Pe parcursul lunii curente, societatea și-a mărit numărul de angajați. După angajare, s-a descoperit că unul dintre noii angajați a achiziționat polița de asigurare medicală la începutul anului curent. Trebuie societatea să calculeze angajatului care deține deja poliță de asigurare medicală prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală?
Răspuns: Potrivit art.3 din Legea cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală nr.1593/2002, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) reprezintă suma fixă sau contribuţia procentuală la salariu şi la alte recompense, pe care asiguratul este obligat ...
