Deducerea cheltuielilor în sectorul agricol cauzate de evenimente excepționale
Întrebare: Suntem producători de cereale. În toamna anului trecut am semănat o cultură de toamnă, cultura nu s-a dezvoltat și am fost nevoiți să recultivăm suprafața dată și am semănat porumb, o parte de cheltuieli sunt trecute la cultura de porumb, iar o parte la cheltuieli irecuperabile (contul 714).
În acest exemplu la suma cheltuielilor irecuperabile se restabilește TVA? De exemplu, la suma semințelor, îngrășămintelor introduse sub cultura de toamnă? Aceste cheltuieli sunt deductibile fiscal?
Răspuns: Potrivit art.24 alin.(1) din Codul fiscal, se permite deducerea cheltuielilor ordinare și necesare, achitate sau suportate de către contribuabil pe parcursul anului fiscal, exclusiv în cadrul activității de ...
