Deducerea cheltuielilor semnificative înregistrate în primul an de activitate
Întrebare: O întreprindere, înregistrată la începutul anului 2020, a suportat cheltuieli de locațiune a încăperii. Suma cheltuielilor este semnificativă, dar venit din activitate nu a fost înregistrat (legat de sistarea activității pe timp de pandemie și urmările acesteia). Pot fi deduse aceste cheltuieli în perioadele următoare? Care sunt consecințele fiscale?
Răspuns: Cheltuielile suportate în cadrul activității de întreprinzător sunt deductibile în scopuri fiscale dacă sunt obișnuite și necesare activității de întreprinzător (alin.(1) art. 24 din CF). Înregistrarea venitului în perioada fiscală corespunzătoare nu este obligatorie pentru că cheltuielile suportate în această perioadă în ...
