Beneficierea de indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă în perioada concediului de îngrijire a copilului
Persoana X, se află în concediul de îngrijire a copilului până la vârsta de 3 ani. Ulterior, aceasta decide să revină la muncă cu program parțial. În urma pierderii temporare a capacității de a exercita funcţiile şi obligaţiunile de serviciu, aceasta solicită indemnizația pentru incapacitatea temporară de muncă.
Are dreptul persoana menționată, la indemnizația de boală? Cum vom reflecta situația prezentată, în Darea de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (Forma IPC18)?
Conform prevederilor art. 12 alin. (3) al Legii 289/2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de ...