În cazul vânzarării pachetului de acțiuni se întocmește factura fiscală?
Întrebare: Întreprinderea a vândut pachetul de acțiuni în capitalul altei întreprinderi (5%). Urmează să fie întocmită factură fiscală pentru această tranzacție? Cum va fi reflectată în Declarația privind TVA.
Răspuns: Întreprinderea nu are obligația să întocmească factura fiscală pentru tranzacția de vânzare a pachetului de acțiuni deoarece conform lit. a) alin. (1) art. 12 din Legea contabilității și raportării financiare nr. 287 din 15.12.2017 este stabilit că, documentele primare cu regim special se întocmesc conform formularelor tipizate și se utilizează în cazul înstrăinării activelor cu transmiterea dreptului de proprietate, cu excepția valorilor mobiliare. ...
