Indemnizația pentru incapacitatea temporară de muncă la locul de muncă prin cumul
Întrebare: Dacă persoana are Certificat de concediu medical, de la locul de munca prin cumul se calculează indemnizația pentru incapacitatea temporară de muncă? Dacă da, baza de calcul este din timpul efectiv lucrat sau din salariu mediu pentru funcția îndeplinită?
Răspuns: Potrivit art. 267 din Codul muncii, munca prin cumul reprezintă îndeplinirea de către salariat, pe lîngă munca de bază, a unei alte munci, permanente sau temporare, în afara orelor de program, în temeiul unui contract individual de muncă distinct. Totodată, necesită a fi menționat că, salariații angajați prin cumul beneficiază de aceleași drepturi și garanții ca și ceilalți salariați din unitatea respectivă. ...
