Înregistrarea pierderilor în anul cînd s-a efectuat plata dividendelor în avans
Întrebare: Întreprinderea în anul 2020 a plătit dividende proprietarilor săi pentru anul 2020 în avans cu achitarea impozitului pe venit 12% (art. 801 din CF). Însă, în anul 2020 au fost înregistrate pierderi. Avem dreptul la restituirea impozitului pe venit achitat în bugetul de stat?
Răspuns: În cazul dacă anulați plata dividendelor în avans și proprietarii rambursează dividendele achitate pe parcursul anului dar care nu au acoperire (profit), suma impozitului, achitată conform art. 801 din Codul Fiscal, poate fi trecută în contul plății impozitului pe venit în rate pentru perioadele ulterioare sau să fie restituită la cerere (procedură care prevede prezentarea documentelor confirmative și efectuarea unui control fiscal ...
