Obligația fiscală aferentă achiziției unui mijloc de transport
Întrebare: Societatea procură de la o persoană fizică un autocamion. Impozitul pe venit trebuie reținut din suma tranzacției efectuate și ulterior plătit către stat?
Răspuns: Impozitul pe venit în mărime de 12% se reţine din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător, a întreprinzătorilor individuali şi a gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), a persoanelor menţionate la cap. 101, 102 şi 103, pe veniturile obţinute de către aceasta conform art.18 din Codul Fiscal.
Potrivit prevederilor legale, impozitul pe venit la sursa de plată se reţine, în mod obligatoriu, de către ...
