Obligațiuni fiscale în cazul plăților pentru participarea la expoziții în străinătate
Întrebare: Entitatea X participă la o expoziție în or. Moscova (Rusia). Pentru participare a fost achitată o plată entității din Rusia. Entitatea X are careva obligații fiscale din această tranzacție?
Răspuns: La plata pentru prestarea serviciilor unui nerezident urmează să atragem atenția la TVA și impozit pe venit reținut la sursa de plată.
TVA
Conform art. 93 din Codul Fiscal, importul de servicii reprezintă prestare de servicii de către persoanele juridice şi fizice nerezidente ale Republicii Moldova persoanelor juridice şi fizice rezidente sau nerezidente ale ...
