Concediul de odihnă anual solicitat imediat după concediul de maternitate
Întrebare:
Poate beneficia femeia salariat de concediul anual, imediat după concediul de maternitate, înainte de concediul de îngrijire a copilului până la 3 ani?
Răspuns:
Conform art. 124 al Codului Muncii, femeilor salariate şi ucenicelor, precum şi soţiilor aflate la întreţinerea salariaţilor, li se acordă un concediu de maternitate ce include concediul prenatal cu o durată de 70 de zile calendaristice (în cazul sarcinilor cu 3 şi mai mulţi feţi - 112 zile calendaristice) şi concediul postnatal cu o ...